Artemisia

Moxasigar

Moxasigar mot St 36 (Zusanli)

Nåle med moxa cone

Effektiv Varmbehandling – Moxa

Akupunktur” kommer fra de latinske ordene acus (som betyr ”nål”) og pungō (som betyr ”å stikke”). ”Akupunktur” betyr følgelig ”å stikke med nåler”. Men på kinesisk heter akupunktur 針灸, zhēnjiū, som egentlig betyr ”akupunktur og moxabehandling”. Derfor ”针灸”heter ”acpuncture and moxibustion ” på engisk.

Dette sier oss at den tradisjonelle akupunkturen ikke bare dreier seg om å bruke nåler, men også om varmebehandling av kroppsoverflaten. Så moxa (moxibustion) er en varmebehandling som er like viktig som å stikke med nåler.

Moxa kan virke mot kulde og fuktighet inn i kroppen, og er effektiv mot kroniske sykdommer, utmattelse syndrom, kvinens plager (f.eks menssmerte) og gerontologi.

Hva er moxa egentlig?

Moxa brukes utelukkende til å varme opp og derved stimulere akupunkturpunktene og meridianene, slik at sirkulasjon av blod og Qi blir jevner. Etter Kinesisk medisinsk teori, når blod og Qi kommer i ubalanse oppstår sykdom. TCM prøver å gjenopprette Qi og blod-balansen i kroppen, slik at man blir frisk.

Hvordan behandler?

Det brukes gjerne en urt, og den mest brukte er artemisia vulgaris. I Kina er artemisia vulgaris uløselig knyttet til moxa på grunn av plantens spesielle egenskaper: Den brenner lenge hvis man setter fyr på den, den lukter ikke så verst, asken faller ikke av og planten er godt egnet til å formes og å klemmes rundt en akupunkturnål.

I Kina er det vanlig å stimulere akupunkturpunkter med en moxasigar, som tennes på og holdes like over akupunkturpunktet på huden -  varmen fra moxasigaren stimulerer så akupunkturpunktet.

Man kan sette moxa på akupunkturpunktene, da er det vanlig å sette en skive med ingefærrot eller noe annet under moxaklumpen for ikke å svi huden.

Eller klemmer moxa cones(kjegler) rundt en akupunkturnål til å varme opp akupunktur-nålene og derved stimulere akupunkturpunktene

Moxa benyttes lite i Norge pga lukt og røykproblemer, men er svært god og effektiv til sitt bruksområde. I Kina finnes det endog røkfrie moxaprodukter for dem som generes av lukten.

Moxa anbefales på det varmeste! Og jeg bruker moxa behandling veldig ofte.

   

Adresse:


Siva Innovasjonssenter Tromsø Sykehusvegen 23,  9019 Tromsø

   

Telefon:


95 84 70 68

   

E-post:


akupunktoren@gmail.com

   

Web:


www.harmoniakupunktur.no

   

Org. nr.:


994 566 911