Tuina for baby

Barn som har kolikk

Tuina på mage

捏脊(Niē jǐ)

Baby Kolikk kan behandles med Tuina - Kinesisk medisinsk massasje


Mange nyfødt baby har kolikk. Kolikk defineres som intens og utrøstelig gråt og uro som varer i mer enn tre timer i døgnet, i mer enn tre dager av uken, i mer enn 3 uker. Bortsett fra mye gråt og uro er barnet ellers friskt og viser god utvikling. Utspilt mage, mye tarmgass, raping, gulping og forstyrret søvn er vanlig ved spedbarnskolikk. Som regel oppstår plagene i løpet av de første ukene etter fødselen og er over ved 3-4 måneders alder.

Årsaken til at noen spedbarn plages med kolikk er ukjent. Det finnes mange ulike teorier som blant annet fokuserer på mage/tarmproblemer, umodent sentralnervesystem eller at det har sammenheng med barnets personlighet eller foreldrenes atferd. Ingen avT disse gir noen god forklaring på tilstanden, og man tror at det kan skyldes en kombinasjon av flere forhold.

Babyen som har kolikk skriker veldig mye både om dagen og om natten. Den nybakte mora blir kjempe stress og trøtt. Hun er stress fordi at hun er hjelpløss mot kolikk. Og på grunn av lite søvn, hun blir kjempetrøtt.

Etter kinesisk medisinsk teori, egenskaper til spedbarns fordøyelses-funksjon er funksjonen er svak. Den lille mage toller ikke så mye mat. Og babyen kan bli fort sulten og fort mett. Hvis babyen spiser for mye på en gang, får han problem. Derfor anbefaler vi at mora skal mat babyen flere måltid og hver gang mat babyen til 80% mett.

For å behandle baby kolikk, bruker vi en type medisinsk kinesisk massasje som heter Tuina. Vi kan massere bestemte punktene på mage og tarm meridianer, i hender og føttene. Dessuten skal vi fokusere på magen og ryggen. Når masserer mage, må massere rundt navle med klokke, aldri mot klokke. Dessuten en Tuina teknikk som heter 捏脊(Niē jǐ)er veldig effektiv mot baby kolikk. (Niē) betyr klemmer og løfter opp.(jǐ) betyr rygg, eller ryggrad. 捏脊(Niē jǐ) betyr klemmer og løfter opp huden og underhudsvev ved siden av ryggrader med tommel og pekefinger, og roller oppover fra nederst  til øverst rygg.

Tuina kan styrke fordøyelsesfunksjon og påskynde bevegelse av tarm. Noe kolikk baby blir helt bra etter 3-5 Tuina behandlinger. Du kan heller prøve Tuina dersom du har kolikk baby.

   

Adresse:


Siva Innovasjonssenter Tromsø Sykehusvegen 23,  9019 Tromsø

   

Telefon:


95 84 70 68

   

E-post:


akupunktoren@gmail.com

   

Web:


www.harmoniakupunktur.no

   

Org. nr.:


994 566 911