Pass på sittestilling, unngå muskel smerter

Mange av pasientene mineer plaget av vondt i nakke, skuldre, albue eller håndledd. Etter behandling, blir de fleste smertefri. Men noe av dem kommer tilbake til meg pga gjentagelse. De skjønner ikke hvorfor de får gjentagelse av muskel smerter.

Svaret er i fleste tilfellerdårlig sittestilling. Vanligvis synes vi at det er ingen sammenheng mellom muskel smerter og sittestilling. Fleste av mennesker pleier å senke skuldre og ha tendens til å sitte med runde skuldre. Men det er helt feil. Se bilde nedenfor.

Den riktige sittestillingen er ”å reise opp over kroppen, strekke skuldre litt bakover, lene albue på tilpassende armlene, og bruke pute for å støtte korsrygg.” Se bildene nedenfor. Kan du finne hva som er riktig og hva som er galt?

Faktisk når man har dårlig sittestilling, blir noen muskler feilbelastet. Hvis en har dårlig sittestillingen over lang tid, blir de feilbelastete musklene veldig spent og forkortet. De forkortete musklene begynner å gjøre vondt.  Derfor må man passe på sittestilling for å forbygge muskels smerter.

Noen ganger, er det stolen som forårsaker dårlig sittestilling. Derfor må man være flink til å velge gode stoler. En god stol må ikke være dyr. Fordi at høyden varierer fra person til person, må en god stol tilpasse høyden av kroppen. Noen har korte overarmer. For dem, bør høyden av armlene være høyere enn vanlige stoler. Når en står og dropper ned armer naturlig, er albue vanligvis like høy som hoftekanten. Men for folk som har korte overarmer, er albue mye høyere enn hoftekanten. Se mannen nedenfor som har korte overarmer. Vanlige stoler passer ikke ham. Han måtte enten skjeve overkroppen eller bøye framover for å søke støtte. Men ingen av de to sittestillingene er behagelige. Han trenger rett og slett en god stol.

Akupunktur behandling kan få slik spenning til å slippe. Derfor kan nåler hjelpe mot muskel smerter. Samtidig må pasienter være flinke til å holde god sittestilling for å unngå gjentagelse av muskel smerter.

Når vi jobber, sitter vi foran data mest av dagen. Det kan være lurt å reise opp hver halv time og bevege seg litt, tøye ut de stive musklene.

   

Adresse:


Siva Innovasjonssenter Tromsø Sykehusvegen 23,  9019 Tromsø

   

Telefon:


95 84 70 68

   

E-post:


akupunktoren@gmail.com

   

Web:


www.harmoniakupunktur.no

   

Org. nr.:


994 566 911