Triggerpunktbehandling—Effektiv Smertebehandling 

Triggerpunkt er et lite område i en muskel som er særlig trykkømt og har forhøyet spenning. Det utløser lokal smerter eller gir smerter som stråler ut til områder lenger unna, en referert smerte. Derfor triggerpunkt i nakkemuskler kan gi hodepine f. eks., og smerter i armen kan komme fra triggerpunkt i muskler ved skulderbladet. Smerter som kommer fra triggerpunkt kan oppleves som murrende, dyp og diffus.

De vanligste årsakene til triggerpunkt er feilbelastninger eller overbelastninger. Etter feilbelastning eller overbelastning, blir noen muskelfibre trekke seg sammen og muskel blir forkort. Og forkortende muskler trekker sennefester eller slimposer og fører til betennelse reaksjoner.

Triggerpunktbehandling med nåler vil si at akupunktøren stikker tynne nåler midt i det aktive triggerpunktet. Med det håper vi å oppnå en lokal twitch response, som vil si et lite rykk eller hopp i muskelen. En slik lokal twitch response virker spenningshemmende og dermed smertelindrende. Etter nålebehandling tøyes muskelen. Like etter behandlingen kan muskelen kjennes støl ut, men det gir seg etter noen timer.

Samtidig må man finne hva som gjøre den feilbelastningen eller overbelastningen. Og gjøre best å rett til. F. eks. feil sittestilling er vanligst feilbelastning (see " Pass på sittestilling, unngå muskel smerter ").

   

Adresse:


Siva Innovasjonssenter Tromsø Sykehusvegen 23,  9019 Tromsø

   

Telefon:


95 84 70 68

   

E-post:


akupunktoren@gmail.com

   

Web:


www.harmoniakupunktur.no

   

Org. nr.:


994 566 911